Март, месец српског језика

У нашој школи је различитим активностима обележена манифестација Друштва за српски језик – Март, месец српског језика.

Поред школског такмичења рецитатора, одржано је и општинско такмичење на коме су наши представници остварили запажене резултате:

-Лана Јанковић, ученица одељења 4/4, освојила је треће место и пласман на градски ниво;

-Андрија Аврамовић, ученик одељења 8/4, добио је похвалу за свој наступ.

Свечано смо обележили 21. март Светски дан поезије. Ученици наше школе од 1. до 8. разреда, који пишу поезију, читали су пред представницима свих одељења своје песме. Чули смо тада неке већ награђене литерарне радове, али и неке нове. Били су сјајни и награђени су великим аплаузом публике. Истакли смо да смо вођени мотоом нашег великог песника Бранка Миљковића „Поезију ће сви писати“. Њихове стихове пратиле су ученице седмог разреда на клавиру и виолини. Били су инспирација да у нашој школи настану и неке нове песме.

У сарадњи са Издавачком кућом „Propolis book“ одржане су читалачке радионице за све ученике од 1. до 4. разреда. О радионицама се похвално изјаснило Друштво школских библиотекара Србије, али и наши ученици који су на овај начин испратили савремене токове издаваштва и новитете везане за дечје књиге.  На овим интерактивним радионицама ученицима је било веома занимљиво и својим учествовањем су доказали да негују читалачку културу.

Ученици осмог разреда су у међупредметној корелацији Српског језика и Ликовне културе дали приказ алегорије у приповетки „Дјевојка бржа од коња“. Ликовни радови су украшавали хол школе.

На разним литерарним конкурсима у току марта наши ученици су освајали различите пласмане. Споменућемо и похвалићемо само неке:

-Николина Симчевић, ученица одељења 3/6, похваљена је на конкурсу  Библиотеке града Београда за свој рад „Ми идемо на далеке путе“;

-Ђина Матић, ученица одељења 4/2, освојила је треће место на VIII литерарном конкурсу  Дечјег културног центра „Мој смешни свет“, који је посвећен писцу, комедиографу, илустратору и карикатуристи Брани Цветковићу поводом 1. априла Дана шале радом „Песма о јагоди“ и

-Лана Турина, ученица одељења 4/2, похваљена је на истом конкурсу за рад „Јагодица“.

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.