Неда Ђокић освојила злато на државном такмичењу у пливању

Неда и Лара Ђокић, две сестре и две ученице наше школе, можемо рећи, већ традиционално нижу успехе на такмичењима из пливања. Лара Ђокић је ученица одељења 5/1 и ове године је на градском такмичењу у пливању, стил леђно, освојила треће место. Неда Ђокић је ученица одељења 2/5 и ове године је и на градском такмичењу и на државном, стил краул, освојила прво место! Иначе је била носилац златне медаље и прошле године на државном такмичењу у пливању, стил прсно. Њих две су представљале нашу школу и водила их је наставница Физичког и здравственог васпитања Бојана Тодоровић.

Николина Дудуковић и Лена Ђерић, чланови Новинарске секције наше школе, интервјуисале су већ успешну спортисткињу Неду Ђокић.

  1. Недо, честитамо ти на освојеним медаљама. Кад си почела да се бавиш пливањем?

Пливањем сам почела да се бавим са четири и по година и од почетка волим пливање. Желела бих и професионално да се тиме бавим кад одрастем.

  1. Кад си почела да се такмичиш? Тек имаш 8 година, а већ имаш толико медаља, свака част!

Почела сам да се такмичим са седам  година и одмах сам почела да освајам медаље. Већ имам преко педесет медаља, што златних, сребрних и бронзаних.

  1. Како се осећаш када освојиш медаљу? Да ли некад имаш трему или неку дилему пред такмичење?

Сјајно се осећам! Немам трему.

  1. Колико често тренираш и да ли су ти тренинзи захтевни? Да ли стигнеш да испуниш све своје обавезе?

Тренирам пет  пута недељно, од уторка до недеље. Имам много другара на тренинзима  и пливање ми је забавно, зато сам спремна да понекад нешто и пропустим како бих ишла обавезно и редовно на тренинге. Желим да испричам догађај са државног првенства прошле године: другарица и ја смо замениле стазе, када су изашли резултати, пријавили су да је она освојила злато, а ја сребро, а онда је она објаснила о чему се ради и дала ми златну медаљу.

Чланови Новинарске секције су похвалиле како пливање децу од малих ногу учи племенитости и да у правом тренутку учине правилан корак.

  1. Да ли имаш неког спортисту који ти је узор?

Да. То је Лили Кинг, она плива моју омиљену технику – прсно.

Неда је издвојила да тренира у клубу „Морнар и да је захвална свом тренеру Војиславу. Напоменула је и да има сталну љубав и подршку родитеља и сестре, а и сестра њену подршку.

  1. Питаћемо те што и све наше успешне ученике: да ли имаш неки савет или шта мислиш које особине треба неког да красе да би постао успешан као ти?

Треба много да се трудимо и да радимо да бисмо успели.

Неди, тако малој а већ великој, у даљим такмичењима желимо срећу и да настави да ниже успехе и надамо се да ће се остварити њена жеља да је гледамо и навијамо за њу на неком светском првенству или Олимпијским играма.

Чланови Новинарске секције

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.