Обавештење за родитеље ученика који први разред уписују у школској 2020/21.

Поштовани родитељи,

Обавештавамо Вас да ће се почев од ове школске године упис будућих првака вршити према измењеној процедури имајући у виду прописане безбедоносне мере заштите становништва од вируса КОВИД-19, али и због електронског уписа који спроводи Министарство просвете.

До сада је највећи број родитеља исказао интересовање за упис у школу подносећи пријаву преко портала Е-управе. Обавештавамо Вас да ће, почев од 28.5.2020. преко истог портала на адреси euprava.gov.rs бити омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање деце приликом поласка у школу. Ова услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године за термине уписа од 1. јуна до 20. јула 2020. године.

Од ове школске године, сва документација (извод из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, уверење о завршеном припремном предшколском програму и лекарско уверење) потребна за упис будућих првака биће прибављена по службеној дужности. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16.3.2020. или које сте добили од приватног лекара – онда ћете овај документ понети у школу у заказаном термину за упис и тестирање.

Важно је поменути да је лекарско уверење предуслов да се дете упише у школу, па Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед или сте сигурни да ћете преглед обавити до термина који сте изабрали за упис.

Поштујући безбедоносне мере донете ради спречавања ширења епидемије, молимо вас да са дететом долазите искључиво у тачно одређеном термину који сте заказали, да строго пратите упутства запослених о кретању у школској згради, да са дететом у пратњи буде само један родитељ и да и дете и родитељ имају прописану опрему у виду маске и рукавица.

Срећан полазак у први разред будућим ђацима!

Сања Ристић Станков, педагог

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.