Упис у први разред почиње 01.04. и траје до 31.05.2022. године

Поштовани родитељи будућих првака,

Упис ученика у први разред основне школе почиње од 01.04. и траје до 31.05.2022. године.

Заказивање тестирања и уписа  у први разред и ове године ће се вршити преко портала еУправа. Родитељима ће електронско заказивање термина бити доступно од 21. марта до 31. маја 2022. године. ОШ „Јелена Ћетковић“ ће понудити термине за упис и тестирање за цео период уписа од 1. априла до 31. маја 2022. године.  Термине ћемо постављати континуирано током уписа, водећи рачуна о броју деце у школи и мерама безбедности.

Родитељи деце која се уписују пре времена не треба да заказују термине преко портала еУправа, већ да се јаве секретару школе која ће организовати упис и тестирање.

Уколико не желите да закажете термин преко портала еУправа, можете позвати школу на телефон 011-2418741, овлашћено лице  ће у име вас заказати термин за тестирање. Лице за контакт је секретар школе Јелена Николић Ђукановић. Радно време секретара школе је: понедељак, среда и петак од 8:30 до 16:30 сати, а уторак и четвртак од 11:00 до 19:00 сати.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. Сва питања и недоумице у вези заказивањем термина могу се поставити на контакт ттелефон 011-7350557.

Упис ученика у први разред основне школе, обавља секретар у заказаном термину. У истом термину  ће педагог или психолог извршити тестирање ученика. Након тестирања биће обављен интервју са родитељима и изјашњавање родитеља о изборном предмету. Како би сте лакше донели одлуку Школа ће поставити материјал о изборним предметима на сајт школе.

Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику. Подаци из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта, здравственог информационог система и потврде о обављеном обавезном предшколском програму се прибављају по службеној дужности. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да родитељ приложи уверење школи у папирном облику.

Препоруке педагошко-психолошке службе приликом уписа:

Mолимо Вас да приликом доласка у школу поштујете следеће мере:

  • Да дете пре тестирања опустите, дате му оброк и припремите да ће разговор са психологом/педагогом обавити насамо, а да ће се родитељ придружити касније.
  • Да на термин за тестирање долазите у тачно назначено време које сте сами одабрали и заказали преко еУправе.
  • Да у пратњи детета буде један родитељ.
  • Уколико сте дете или Ви били у контакту са зараженом особом молимо да термин за тестирање откажете и јавите се школи ради даљег договора.
  • Да се прво јавите секретару школе у канцеларији на другом спрату, а онда дођете у канцеларију педагошко-психолошке службе на првом спрату.
  • Будете отворени за разговор и поштујете процедуру уписа деце у школу.

Прослеђујемо информацију града  Београда (допис дел. бр. 020-1320∕22 Г01 од 10.02.2022.) да и за  школску 2022∕2023. годину преко фондације за младе таленте града Београда,  обезбезбеђиваће  и бесплатне уџбенике за ученике првог и другог разреда за предмете: математика, српски језик∕матерњи језик, свет око нас и страни језик као обавезни предмет, које ће школа користити у настави у школској 2022∕2023. години у складу са каталогом. Информацију преузмите ОВДЕ.

Листа изабраних уџбеника које ће Школа користити у 2022∕2023. години, биће постављена на сајт Школе.

С поштовањем,
Управа школе

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.