Да друг другу буде друг

У октобру смо реализовали тематски дан Да друг другу буде друг. Потреба за дружењем и значај другарства су нам  свима познати и то смо креативно, шаролико, разнолико, маштовито, игролико показали у нашој школи. Ученици првог и другог разреда, ученици који похађају Продужени боравак, дружили су се ван учионице, у дворишту. Они су уређивали паное у холу испред боравка заједно, показујући да  другарство све чини лепшим и  лакшим, а тек научена слова учини разиграним. У одељењу 1-3 кроз Кишобранијаду су другари показали дељењем кишобрана  да у случају кише није важно да само ми не покиснемо, већ да се заједно сачувамо. Другарство се увећава када се дели! У одељењу 2-2 ученици су на часовима Ликовне културе илустровали другарство, а на часовима Енглеског језика цртали портрет свог најбољег друга, тј. бфф.  Као продукт реализације тематског дана и сарадње међу одељењима 3-1 и 4-1 настала је песма „Да друг другу буде друг“.

Ученици старијег узраста су на часовима Грађанског васпитања писали поруке захвалности и пријатељства својим друговима. На часовима Српског језика и књижевности повезивали мотиве из обрађених књижевних дела са истом тематиком из свакодневном живота. На часовима Ликовне културе ученици шестог разреда су своје радове наменили другарству.

Ученици шестог разреда су обрађивали колонијалне облике живота у којима јединке сарађују у циљу лакшег заједничког живота и опстанка. Радови у прилогу су њихово виђење везе тематског дана „Да друг другу буде друг” и лекције из Биологије.

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.