Добро чини, добру се надај

Четвртак 18. април је био велики дан за нашу школу! Организован је Хуманитарни ускршњи базар „Добро чини, добру се надај“ како би се прикупила средства за наше ученике – за Сергеја и Милу. Хуманитарни базар је једна у низу акција које организује наша школа већ неколико

година са циљем да се прикупе новчана средства за лечење наших ученика.

Активности у школи тога дана су биле разнолике, као и претходних дана док су ученици, узбуђени, припремали материјале за хуманитарни базар. У томе су учествовали баш сви ученици наше школе. Сви су били раздрагани, вредни и посвећени вишим циљевима.

Ученици првог разреда су креативни и полетни пружили подршку и уживали у лепотама базара под паролом  „Од првака за шестака“. Највећи поклон била је жеља да се помогне и да се нечије лице поново осмехне.

Ученици одељења 2-2 су се одазвали сви и допринели својим ликовним радовима од којих су се највише продавале бућке од вуница , лутке од варјаче, наруквице, дрвена ускршња јаја, дрвени подметачи за шерпе.

Наши талентовани трећаци су желели да дају свој допринос одржавши концерт под слоганом ,,Мелодије трећака за осмехе јунака“ тако што су на различитим инструментима изводили дивне мелодије познатих композитора. Родитељи и гости били су одушевљени њиховим извођењем. Поред тога, доста труда су уложили у продају различитих креативних предмета који су сами правили.

У склопу базара ученици одељења 5-4 су  извели  луткарску представу којом су оживели симфонијску бајку Сергеја Прокофјева  „Пећа и вук“. Представи су присуствовали ученици наше школе и том приликом су донирали средства за лечење Сергеја и Миле. Представу је режирала Александра Вуковић, наставница Музичке културе, са ученицима,  а ликовна решења радила је Ана Петровић, наставница Ликовне културе, са ученицима. Публика је била одушевљена овом луткарском представом, како идејом, тако и реализацијом и ученици 5-4 су показали своје раскошне таленте.

Другу годину за редом у нашој школи се реализује радионица сапуна коју води наставница Хемије Александра Гецић. Ове године, поред ученика седмог и осмог разреда, учествовало је и одељење 5-4. Циљ радионице је био развијање вештина комуникације, сарадње и креативности. Ученици су се неколико дана посветили раду и провели више од осам часова у изради и паковању сапуна. Продукти њиховог  рада су изложени на хуманитарном ускршњем базару. Њихова очекивања су превазиђена у погледу интересовања за њихов производ који је ове године био употпуњен новим мирисним нотама и бојама. Као и до сада, потрудили су се да сапуне адекватно упакују и дају препоруку за куповину истих.

„Није добро ако је само нама добро“ је  била звезда водиља и ученици наше школе су доказали да желе да свима буде добро. Само тако можемо бити срећни. Срећа се увећава дељењем и чињењем добра, разумевањем, емпатијом. Знамо да наше мало некоме значи много. И ова хуманитарна акција је реализована у сарадњи са родитељима наше школе, који су

препознали значај оваквих акцији и радо се одазивају свакој, и која је медијски пропраћена. Сви који су дошли, дали су свој допринос у лечењу наших ђака.

Тог дана смо сви заједно  показали  да смо научили важну лекцију живота- да помогнемо несебично и из срца кад деци треба помоћ. Ученици наше школе су  можда још увек мали, али су довољно велики за хумана дела.

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.