Интервју са Николом Лукићем

Никола Лукић је ученик одељења 7/1  наше школе. Изузетан је спортиста и има много успеха у алпском скијању. Њега је интервјуисала  члан Новинарске секције – Емилија Ћирић.

  1. Честитамо ти на освојеним медаљама и пехарима. Колико се дуго бавиш овим спортом и шта он представља за тебе?

Алпским скијањем се бавим од 3. године, а у Београдском скијашком клубу сам од 8. године. До своје 12. године сам се бавио само велеслалом, а од 12. и велеслаломом и слаломом. Скијање за мене представља будућност.

  1. Да ли је тешко ускладити школске обавезе и тренинге? Како проводиш слободно време?

 Улажем доста труда у тренинге.  Тренирамо у многим земљама, које имају глечере и скијалишта. Преко лета тренирам на глечерима у Аустрији и Италији, јула немамо тренинге, а од јануара до марта су трке широм Србије. Сви у школи имају разумевања за мене и моје тренинге, захвалан сам наставницима, посебно разредној и директорки школе на томе. Када имам слободно време на планинама, често учим. Иначе, слободно време проводим дружећи се са друговима са скијања и из школе или учећи. Волим да гледам професионалне, старије скијаше светског купа како скијају. Узор ми је Марсел Хиршер, аустријски скијаш.

  1. Како се осећаш на тркама?

Осећам се сјајно, као да летим. Пред старт се понекад осећам неуобичајено – као да истовремено имам и благу трему и као да сам срећан, али кад прођем кроз старт то све нестане и осећај је тада фантастичан!

  1. Да ли си очекивао овакве успехе? Видимо да имаш много медаља и пехара, свака част! Који успех ти је најдражи?

Нисам очекивао, иако се трудим да сваки пут дам свој максимум. Иако не очекујем медаље и пехаре, увек им се обрадујем. Имам посебну полицу за њих! Најдражи ми је последњи успех – Државно првенство 2022. године на Старој планини када сам освојио 2. место у велеслалому и 3. место у слалому.

  1. Као и сваког нашег спортисту, питаћемо и тебе, Никола, исто. Шта ти сматраш: које особине красе успешног спортисту и шта деца, поред алпског скијања, треба да науче да би постали шампиони?

Мени су највећа подршка они који су увек уз мене, то су моји родитељи, моја сестра и мој тренер. Они су ме научили да треба да верујем у себе и да се ослоним на подршку најближих. Оно што је, такође, важно јесте упорност, затим да сам припремљен и психички и физички. То бих и препоручио.

  1. Шта би поручио својим вршњацима?

Никад не одустајте док дајете све од себе на остваривању својих снова!

Николи желимо да настави да ниже успехе.

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.