Настава у природи за ученике првог разреда

Овогодишњу наставу у природи обележили су лепо време, знање, природа, игра и весеља. Из Београда смо полетни кренули у 9.00 часова и на Дивчибаре пристигли у 12.00 часова. Мештани Дивчибара су нас дочекали попут правих домаћина – уз погачу и со. Након тога, низали су се дани занимљивији у односу на претходне. Седмица на Дивчибарама била је испуњена сталним боравком у природи и веома забавним играма  које су водили вешти аниматори. Јутарње разгибавање било је неизоставно и увертира за даље физичке активности наших првака. Међу играма су се издвојили: Тепих – рукомет, Баги, Зип-лајн, Хуман-фудбал, Елиминатор и друге. Поред физичких активности  издвојиле су се и креативно-вербалне активности које подстичу мисаону ангажованост ученика попут шаха, оригамија, Кладим се, Занимљиве географије. Наши прваци су преко дана уживали у свим наведеним играма, а током ноћи, ушушкани, снивали уз милозвук свежег планинског поветарца.

Успели смо да опазимо мноштво ливадских биљака и животиња и подсетили смо се становника шума. Учење је било неизоставно, те су ученици  са радошћу решавали креативне задатке у посебно опремљеном материјалу под називом „Компас каже знање“.

Крај је брзо дошао, јер је заиста тачно да све што је лепо, кратко траје. Не сумњамо да су наши прваци отишли са једним искуством више, а то искуство је било прожето игром, забавом и знањем.

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.