Резултати завршног испита школска школска 2018/19. година

У овој школској години завршни испит је полагало  149 ученика у јунском року.

Полагању завршног испита претходило је организовање пробног завршног испита у априлу и похађање припремне наставе ученика 8. разреда за све предмете који су били заступљени на завршном испиту и то са фондом већим од прописаног код неких предмета.

Испити из српског језика, математике и комбиновани тест су реализовани у складу са правилником. Одлуком Министарства просвете испит из математике се није одржао у уторак, већ у четвртак. Испити су се током три дана одржавали у фискултурној сали школе, свечаној сали и још десет учионица за ученике који су радили по ИОП-у 1 и 2. Због великог броја ученика, завршни испит се одржавао у овом броју просторија, како би се испоштовала прописана удаљеност између ученика у складу са упутствима Министарства о полагању завршног испита.  Десет ученика је полагало завршни испит у посебним учионицама, како би им се  омогућило полагање   прилагођено њиховим потребама. Максималан број бодова на сва три теста је 40 (по 13 на тестовима из матерњег језика и математике и 14 на комбинованом тесту). Просечан број бодова ученика наше школе на тесту из српског језика је 9.75, из математике 8.96, а из комбинованог теста 8.69. Укупно остварен просечан број бодова на завршном испиту је 27.4. Максималан број бодова на тесту из математике остварило је пет ученика, као и на тесту из матерњег језика, док је на комбинованом тесту један ученик имао највећи број бодова.

Након полагања завршног испита, ученици су попуњавали листе жеља. Шеснаест ученика није попуњавало листе жеља јер су се одлучили за упис у приватне школе.

Сви ученици су уписани у првом уписном кругу.

Највећи број ученика 76 је уписао прву жељу, њих 19 другу, 10 ученика је уписано у школе на трећој жељи, четврту жељу уписало је 6 ученика, а пету њих осморо. Према овим подацима, прву жељу уписало је 51 % ученика, а првих пет жеља остварило је око 79,87% ученика осмог разреда.

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.