Светски дан хране у „Јелени“ у знаку кокоса

У нашој школи, у октобру,  обележен је тематски дан Светски дан хране. Десетак ученика седмог разреда, вођени својим предметним наставницима природних наука –  Технике и технологије, Информатике и рачунарства, Математике и слободних наставних активности реализовали су низ активности посвећене овом дану.

На основу рецепта за кокос кифлице наши ученици су израчунали процентни састав намирница за посластицу и динарску вредност истих. Потом су одмерили масу или запремину потребног  материјала за припрему. Упознали су се са физичким и хемијским својствима и променама супстанци и њиховом нутритивном вредношћу. Направили су украсне кутије у којима су послужили готове кифлице које су својеручно направили у школској кухињи. Ученици су похваљени од стране свих који су дегустирали посластицу –  припремили су кокос кифлице као „прави мајстори“.

Још увек се сећамо како је школа тог дана мирисала на кокос.

Ученици трећег разреда су урадили пројекте на енглеском језику под називом „I can eat a rainbow“ – представљене су предности разноврсне исхране и укључивање намирница различитих боја у исхрану, као и њихове бенефити.

На часовима Српског језика и књижевности ученици су писали о најлепшим рецептима својих бака, по тим рецептима правили посластице са кокосом код куће; док су ученици осмог разреда зрело износили и бранили своје ставове на дебати.

У свима  нама и даље тиња жеља да се поново окупимо и реализујемо још оваквих активности где ћемо кроз забаву учити.

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.