Упис ученика у први разред почиње 01.04. и траје до 31.05.2024. године

Поштовани родитељи будућих првака,

Упис ученика у први разред основне школе почиње 01.04. и траје до 31.05.2024. године.

Заказивање тестирања и уписа  у први разред и ове године ће се вршити преко портала еУправа. Родитељима је електронско заказивање термина доступно од 20. марта до 31. маја 2024. године. ОШ „Јелена Ћетковић“ ће понудити термине за упис и тестирање за  период уписа од 1.априла до 31. маја 2024. године.  Термине ћемо постављати континуирано током уписа.

Родитељи деце која се уписују пре времена не треба да заказују термине преко портала еУправа, већ да се јаве секретару школе која ће организовати упис и тестирање.

Уколико не желите да закажете термин преко портала еУправа, можете позвати школу на телефон 011-2418741, овлашћено лице  ће у име вас заказати термин за тестирање. Лице за контакт је секретар школе Јелена Николић Ђукановић. Радно време секретара школе је: у Априлу месецу је: сваки  радни дан од 8.30 до 16.30. Током маја месеца секретар ће радити: понедељак, среда и петак од 8.30 до 16.30 сати, а уторак и четвртак од 11.00 до 19.00 сати. Министарство просвете обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. Сва питања и недоумице у вези заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон 011-7350557.

Упис ученика у први разред основне школе, обавља секретар у заказаном термину. У истом термину  ће педагог или психолог извршити тестирање ученика. Након тестирања биће обављен интервју са родитељима и изјашњавање родитеља о изборном предмету. Како бисте лакше донели одлуку, Школа ће поставити материјал о изборним предметима на сајт школе.

Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику. Подаци из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта, здравственог информационог система и потврде о обављеном обавезном предшколском програму се прибављају по службеној дужности. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или преко војне установе биће потребно да родитељ приложи уверење школи у папирном облику.

Препоруке педагошко-психолошке службе приликом уписа:

Mолимо Вас да приликом доласка у школу поштујете следеће мере:

  • Да дете пре тестирања опустите, дате му оброк и припремите да ће разговор са психологом/педагогом обавити насамо, а да ће се родитељ придружити касније
  • Да на термин за тестирање долазите у тачно назначено време које сте сами одабрали и заказали преко еУправе
  • Да у пратњи детета буде један родитељ
  • Уколико се дете разболи, молимо да термин за тестирање откажете и јавите се школи ради даљег договора и заказивања новог термина
  • Да се прво јавите секретару школе у канцеларији на другом спрату, а онда дођете у канцеларију педагошко-психолошке службе на првом спрату
  • Будете отворени за разговор и поштујете процедуру уписа деце у школу

Листа изабраних уџбеника које ће Школа користити у 2024∕2025. години, биће постављена на сајт Школе.

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.