Мото „Јелена“ ти даје крила за лет да обиђеш цео свет

jelena-3

Радна група у саставу: Милена Милошевић, Александра Тоскић, Сања Павловић, Јелена Предић и Јована Кладован  формирана је како би спровела процедуру избора „МОТО ШКОЛЕ“. На основу смерница за организацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2023/2024. години, у оквиру задатка, предузети су следећи кораци: формирани су критеријуми, обавештени су ученици и одељењске старешине, прикупљени су предлози, сачињен је ужи избор предлога који комисија прослеђује Наставничком већу и Ученичком парламенту на гласање.

Предлози су били:

  1. „Јелена“ је кућа знања вреднија од највећег имања;
  2. „Јелена“ ти даје крила за лет да обиђеш цео свет;
  3. За спорт и за знање „Јелена“ има признање;
  4. Док се држимо за руке, не брину нас муке.

Након спроведеног гласања резултати су следећи:

Већину гасова добио је МОТО: „Јелена“ ти даје крила за лет да обиђеш цео свет, коју је осмислио ученик Марко Вранић 6/5.  Мирко је ученик чија су три предлога од четири који су ушли у ужи избор. Са овим креативним учеником, можда, будућим писцем, Ива Марковић, члан Новинарске секције, обавила је интервју.

  1. Мирко, одакле инспирације за предлоге за мото школе?

Пошто нам је разредна рекла за конкурс школе поводом осмишљавања мотоа, почео сам да размишљам о томе и полако да смишљам. Код куће је тада поред мене била бака и ја сам обликовао неке реченице, а она ме је пратила. Заједно можемо много! Инспирација ми  је била цела наша „Јелена“, ми смо школа коју похађа и коју је похађало много успешних. Издвојио бих свог друга Милоша са запаженим резултатима на такмичењима из математике; али и Богдана, који је шампион у склапању Рубикове коцке.

  1. Како си се осећао док си стварао?

Срећно. Кад је разредна јавила и када ме је похвалила, јер је мој предлог победио, био сам задовољан и поносан. Задовољан, јер труд даје резултате; поносан, јер ће моје речи бити годинама забележене.

  1. Да ли би поручио нешто својим вршњацима?

Инспирација се налази свуда око нас, морамо да мислимо о томе какав траг остављамо. Мислим да је избор мог предлога за мото прави избор, лепо стоји школи, наша школа и сви ми у њој треба да се потрудимо да наставимо овако, да будемо овако успешни, и још бољи ако можемо, баш у складу са предлозима за мото школе. Лично, највише ми се свидео предлог  За спорт и за знање „Јелена“ има признање, јер „Јелена“ није само да учимо и радимо, већ много више од тога – ту се и дружимо, и растемо, и постајемо добри људи.

Нашем скромном ученику, који је пре свега добар друг и добар брат (желео је да интервју прати његова слика са млађим братом) захваљујемо се и желимо да и даље ствара.

И овом приликом наши ученици су потврдили крилатицу „Шта год да  ткаш, везуј конце за небо“!

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.