Посета Удружењу „Наша Кућа“

Ученици 8 разреда, са наставницама Драганом Жиловић и Сањом Павловић, посетили су 13.октобра 2023. године Удружење за помоћ особама ометеним у развоју „Наша кућа“.

Ово удружење је и социјално предузеће које има ручну производњу рециклираног папира од празних паклица цигарета по јапанској методи, производњу слатке линије – десерта од чоколаде и суве шљиве и лиофилизиране малине, а баве се и хидропонским узгајањем микробиља и зачинског биља у стакленој башти.

Ученици су стекли нова знања везана за социјално предузетништво, екологију, прошли кроз целу радионицу „Наше куће“ и опробали се у ручном прављењу папира.

Овом приликом поклонили смо „Нашој кући“ две слике, са пејзажима Јапана, које су урадили ученици наше школе на ручно рециклираном папиру, који смо добили на поклон од „Наше куће“ прошле године, када је председница удружења Аница Спасов у нашој школи одржала предавање на тему социјалног предузетништва.

За ученике је ова посета била корисна и у погледу професионалне оријентације, а многи су добили нове идеје  и жељу да волонтирају.

Поздравили смо се са председницом удружења Аницом Спасов и члановима удружења са надом да ћемо наставити ову лепу сарадњу.

Ова веб локација користи колачиће како би побољшала ваше искуство претраживања и прегледања сајта.